icon_scroll_up

Ideapark Media

Novinky nielen zo sveta Floreát Ideapark.
btn_srch
Článok

V Kodani vyrastie unikátna mestská štvrť v absolútnom súlade s prírodou. Bude celá z dreva

29.01.2020 | 19:51
Dánska Kodaň opäť prichádza s trendovým nápadom. V centre hlavného mesta vyrastie štvrť, ktorého hlavný stavebný materiál bude drevo. Hlavnou myšlienkou je ekologické bývanie v súlade s prírodou.

Téme sa venoval portál StartitUp.

Známy architektonický ateliér Hennig Larsen pôsobiaci v Kodani predstavil projekt Fælledby, ktorým premení veľkú a nevyužitú zelenú plochu v južnej časti Kodane vo štvrti Vejlands na modernú, nadčasovú a ekologickú mestskú časť, ktorá bude vďaka využitiu dreva ako hlavného a dominantného stavebného materiálu v dokonalom súlade s prírodou.

„Rozhodnutie vybudovať štvrť v duchu prírody prišlo ruka v ruke so záväzkom prepojiť život ľudí s prírodou. Konkrétne to znamená, že naša nová štvrť bude prvou v Kodani, ktorá bude kompletne z dreva a ponúkne prirodzené podmienky pre bohatší rast rastlín a život zvierat.“ vysvetľuje Signe Kongebro z ateliéru Hennig Larsen.

Ako ďalej dodáva, s vidieckymi prvkami vytvoria mesto, v ktorom biodiverzita a aktívna rekreácia definujú trvalo udržateľný pakt medzu človekom a prírodou.
Projekt Fælledby bude po dokončení rozdelený do troch, samostatne stojacích štvrtí v kruhovom tvare, ktoré budu domovom pre 7 000 obyvateľov, informuje Dezeen. Účelom tohto usporiadania je poskytnúť obyvateľom súkromnejšiu a užšiu komunitu susedov s prírodou v blízkom okolí.

Viac si prečítate v článku na portáli StartItUp.

 

Zdroj: StartItUp